Який унітаз вибрати: підвісний, або компакт?

Який унітаз вибрати: підвісний, або компакт?

Вибір унітазу - досить відповідальний крок у ході кожного ремонту у ванній кімнаті або санвузлі, так як від цього вибору залежатиме безліч факторів, серед яких як зручність використання, так і не менш важливе - зручність проведення прибирання.
У сучасних реаліях вибір зводиться, власне, до двох варіантів: це або класичний компактний варіант, або більш сучасний аналог - підвісний унітаз з системою інсталяції. Розглянемо переваги і недоліки обох рішень.
Унітаз-компакт
Найголовніше його перевага - можливість монтажу практично в будь-якому санвузлі, будь це новий будинок, або ж квартира в старій багатоповерхівці. Для цього не знадобиться робити ніяких переобладнань. Крім того, компакти досить дешеві та прості в підключенні - у багатьох випадках впоратися можна навіть без виклику сантехніка. На цьому, мабуть, все плюси унітазів компактів і закінчуються.
Істотними недоліками подібної сантехніки є те, що вони, за рахунок громіздкого зливного бачка, займають досить багато місця. До того ж, для підлоги підставка, що є кріпленням, не тільки займає цінне простір, але і перешкоджає зручністю та якістю проведення прибирання.
підвісний унітаз
Більш сучасний варіант звичного всім сантехнічного пристрою. За рахунок відсутності «постаменту», взагалі не стосується статі, а його зливний механізм ховається в стіну за допомогою системи інсталяції, яка одночасно виконує 2 функції: кріплення і зливного механізму. На очах залишається лише кнопка, після натискання на яку і відбувається злив води з вбудованого бачка.
Як ви вже напевно зрозуміли з тексту вище - використання підвісного унітазу неможливо без застосування спеціальної інсталяції, яку також потрібно купити. По суті, це є єдиним недоліком подібного рішення. Переваги ж полягають в наступному:

компактність - підвісне рішення займе самий мінімум цінного простору, що особливо важливо в тих випадках, коли санвузол сам по собі невеликий за площею;
зручність проведення прибирання. Мити підлогу під унітазом з підвісною конструкцією зручно і швидко;
більш естетичний вигляд всього санвузла, який досягається завдяки відсутності на увазі сантехнічних підводів і відводів від унітазу, а також самого зливного бачка.
Безперечно, саме підвісний варіант унітазу буде фаворитом для будь-якого випадку, однак в деяких ситуаціях буде цілком раціонально розглянути придбання і унітазу-компакта.